top of page

Ontlasting onderzoek 

Inzicht door middel van diagnostisch onderzoek 

De basis je gezondheid begint in je darmen. Je immuunsysteem en weerstand wordt voor 75% door de kwaliteit van je darmen bepaald. Een gezonde darmmicrobioom met een gezond ontlastingspatroon is dus erg belangrijk!

Bij vele (chronische) en bij de meest uiteenlopende ziekten/ongemakken ligt de basis in een verkeerde spijsvertering en darmwerking.

 

Darmproblemen gaan ook vaak samen met andere gezondheidsklachten.  Dit kunnen lichamelijke en geestelijke klachten zijn. Door je darmmicrobioom weer gezond te maken, kun je beter voedingsstoffen als vitaminen en mineralen uit je voeding opnemen. Verbeter je spijsvertering en je zult weer meer energie krijgen. Je versterkt je immuunsysteem en je zal minder gevoelig voor ziekten en ontstekingen worden. Daarna is het belangrijk om de juiste voeding tot je te nemen, om je darmbacteriën optimaal en tevreden te houden.

Heb je veel last van (darm)problemen zoals: opgeblazen gevoel, PDS, obstipatie, onregelmatige stoelgang, buikpijn maar ook huidklachten, vermoeidheid, vaak verkouden/ziek en mentale klachten? Dan zou een ontlastingonderzoek en eventueel aanvullend onderzoek veel voor jou kunnen betekenen. 

We plannen dan eerst een intakegesprek in zodat ik kan bekijken welke onderzoeken het beste aansluiten bij jouw hulpvraag. 

LR_38A6280 orthohealthclinic.jpg
bottom of page